Tekemistä ja nähtävää Ylistarossa

Pieneksi paikkakunnaksi Ylistaro tarjoaa paljon nähtävää alueella vieraileville: kauniiden pohjanmaalaisten maisemien, maalaisidyllin ja puhtaan luonnon lisäksi ainakin seuraavat paikat kannattaa käydä katsastamassa:

Ylistaron kirkko

Komia Kirkko valmistui vuosien 1847-1852 aikana. Sen arkkitehtina toimi Ernst Lohrmann, joka suunnitteli kirkon uusgoottilaiseen tyyliin. Alttaritaulu on Adolf Von Beckerin Kirkastusvuorella ja se on valmistunut vuonna 1888. Kirkko on todellakin komia ja sitä kannattaa tulla katsomaan hieman kauempaakin, se on vihitty käyttöön arkkipiispa Bergenhaimin toimesta toukokuussa 1952. Kirkko on maamme kolmanneksi suurin.

Ritarin kotimuseo

1980-luvulla avattu yksityinen kotimuseo on mielenkiintoinen läpileikkaus lähihistoriaan. Ritarin kotimuseo esittelee talonpoikaiskodin eri osineen: esillä on paljon tavaroita ja esineitä, jotka ovat olleet ennen välttämättömiä taloudenpidossa. Museo jakautuu useisiin eri osiin, joita ovat Viljamakasiini, Haapojan aitta, Kirkkotalli, Makasiini, Kalustomakasiini, Paja, Kärryliiteri, Talli ja Peräkammari.

Heikkolan riippusilta

Riippusilta on rakennettu 1915 ja se on nykyisin suljettu kaikelta liikenteeltä. 90 metriä pitkä ja 2,5 metriä korkea riippusilta on kuitenkin kaunista katseltavaa hieman kauempaakin.

4H-elämysmaailma

Tämä kotieläinpuisto on auki kesäkuukausina. Voit tutustua paikalla moniin kotieläimiin kuten vuohiin, kaneihin, poneihin, sikoihin, lampaisiin ja lintuihin. Sen lisäksi alueella on leikkipuisto, jossa on mm. jättikeinu ja trampoliini, puistossa on mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja vankkuriajelua. Elämyspuistossa on myös kahvila ja hevostyökonemuseo, joka esittelee sen ajan koneita ja niiden historiaa.Tämän lisäksi alueella on monia huveja tarjoava Kyrökoski, kaunista luontoa, erilaisia tapahtumia kesäaikaan sekä kunnostettuja vanhoja taloja ja muistomerkkejä historiasta kiinnostuneille.