Puhdas luonto, laatu ja design ovat Suomen valtit maailmalla

Kun ulkomaalaiselta kysyy mielikuvia Suomesta ja suomalaisista, mainitsee suurin osa saunan, puhtaan luonnon, huippuluokan koulutusjärjestelmän, IT-osaamisen sekä suomalaisten rehellisyyden. Näistä lähtökohdista ovat syntyneet myös Suomen tunnetuimmat tuotemerkit.632624-flag-of-finland

Kodin käyttöesineet voivat olla myös kauniita

Vuonna 1649 perustettu Fiskars on kiistatta Suomen vanhin kansainvälisesti tunnettu brändi. Sen klassikkotuotetta saksia on voinut löytää keittiöistä ympäri maailman jo yli 50 vuoden ajan. Fiskarsin tuotteissa on panostettu erityisesti muotoiluun, laatuun ja käytettävyyteen. Käyttöesineiden silmää hivelevä muotoilu onkin ollut Suomen vientivaltti jo yli puoli vuosisataa. Tästä ovat pitäneet huolta myös Iittalan ja Arabian astiasarjat, samoin kuin Artekin kulttihuonekalut.

Suomalaisuus on muodissa laadun tae

Laadukasta suomalaista muotia maailmalla on edustanut perinteisesti Marimekko, jonka vaatteet ovat suosittuja Euroopan lisäksi myös Aasiassa ja Yhdysvalloissa. Kansainvälistä mainetta niittänyt uudempi tulokas muodin saralla on myös Minna Parikka kekseliäine ja laadukkaine luksuskenkineen.

Teknologian pioneeri

Nokian puhelimet ovat ehkä yksi Suomen kautta aikojen tunnetuimmista kuluttajatuotteista. Ne ovat jääneet historiaan laadukkaina ja luotettavina kumppaneina sekä suomalaisuuden lippulaivoina. Viime vuosina varsinkin Nokian perusmalleja on myyty edelleen miljoonia kappaleita etenkin Afrikkaan. Nokian perintöä ovat myös lukuisat suomalaiset IT-alan start upit ja peliyhtiöt, joissa on hyödynnetty Nokian entisten työntekijöiden osaamista. Esimerkiksi Rovion Angry Birds -peli tunnetaan nykyään kaikkialla maailmassa. Suomea ei turhaan kutsutakaan Euroopan piilaaksoksi.