Saavuta turvallinen työympäristö

Työympäristön turvallisuus on tietenkin tärkein asia työtiloja miettiessä. Mitä siis pitäisi työympäristöstä löytyä, jotta se olisi turvallisempi?

Sivusto, jolta on hyvä aloittaa, on ensiaputarvike.fi. Sieltä löytyy monipuolisesti kaikkea niin koulutustarpeisiin (esim. elvytysnukkeja), kuin normaaliin työympäristöön tarkoitettuja tarvikkeita kuten ensiapulaukkuja ja defibrillaattoreitta.

Työympäristöstä on hyvä löytyä ainakin ensiapulaukku ja defibrillaattori. Ensiapulaukusta tulee löytyä kaikki hätätilanteissa tarvittavat tuotteet laastareista siteisiin ja desinfiointiaineista kumihanskoihin. Ensiapulaukkujen sisällöt on yleensä hyvin suunniteltu, joten laadukkaan laukun ostaessasi voit olla varma, että laukusta löytyy tärkeimmät tuotteet. Defibrillaattori on vielä vakavampaa hätätilannetta varten. Sillä voi pelastaa henkiä. Sekin on siis äärimmäisen tärkeää löytyä työympäristöstä, eihän ikinä voi tietää, kuka saa vaikkapa sairauskohtauksen.

Jos on tarve kouluttaa ihmisiä elvyttämään tai käyttämään defibrillaattoria, voi elvytysnukkeja tai harjoitusdefibrillaattoreitta ostaa myös. Kyseisiä tuotteita löytyy myös ensiaputarvike.fi:stä. Sivustolta löytyy myös mm. opastekylttejä ja -tarroja hätäuloskäyntien, defibrillaattoreiden ja ensiaputarvikkeiden löytämiseksi. Oikeiden tarvikkeiden lisäksi olisi siis tietenkin tärkeää, että tilassa työskentelevät osaavat käyttää tarvikkeita ja löytävät tarvikkeiden sijainnit helposti ja nopeasti. Varmistathan siis ihmisten ensiapu-taidot sekä teet selväksi, missä mikäkin tarvike sijaitsee. Vaikka paikat olisivat normaalisti selkeitä, kyltit ja tarrat eivät ole silloinkaan liioiteltua, sillä hätätilanteessa ihminen voi unohtaa yksinkertaisemmatkin asiat.

Tässä oli muutamia huomioita työympäristön turvallisuuteen liittyen. Ensiapulaukku, defibrillaattori ja opasteet ovat tärkeitä, niin kuin myös työntekijöiden ensiapu-taidot. Kaikki tämä ja muuta tärkeää tietoa löydät sivulta ensiaputarvike.fi.