Miten pienyrittäjä ponnahtaa pintaan

Hyvä tuote myy itse itsensä. Tähän toteamukseen luottaa liian moni suomalainen pienyrittäjä, joka sitten jää polkemaan paikoillaan hyvistä tuotteistaan huolimatta. Tavalla tai toisella tuote tai palvelu on saatava yleiseen tietouteen, jos yritys aikoo kasvaa menestyksellisesti. Jos tuotteitasi tai palveluasi ei osteta yhtä toistuvasti kuin wc-paperia, on sinun löydettävä virta uusia asiakkaita yhä laajemmalta alueelta.business-idea

Lisää näkyvyyttä netistä

Lieneekö niin, etteivät suomalaiset osaa käyttää nettiä sen tehokkaammin, kuin verrata yhden moottorisahan hintaa toiseen. Nettimarkkinoinnissa on runsaasti parantamisen varaa, mistä etenkin pienyrittäjien tulee kiinnostua. Johonkin ovat sivujen isännöitsijät eksyneet, kun vanhoja päivityksiä roikkuu siellä täällä. Tällainen harhatiedotus saa sivuja selaavan kiireesti siirtymään uskottavimpien sivustojen pariin ja niin yritykseltä katoaa jälleen yksi asiakas haaveena mäkeen – tai siis netin uumeniin.Kun jokunen aika sitten jokaisella yrityksellä piti olla oma nettisivu, niin nykyisin yhä useammat yritykset panostavat sosiaalisen median sivuille. Näin etenkin, jos asiakaskuntasi koostuu alle 40-vuotiaista. Jos asiakas ei löydä vastausta etsimäänsä sekuntien sisällä, he kyllästyvät ja lähtevät.Jokainen yrittäjä tuskin on tiedonvälityksen tohtori. Yksin ei monikaan pärjää mainonnan ylläpitämisessä, kun olisi sitä yritystäkin pyöritettävä. Maailma muuttuu ja tiedonvälitys muuttuu vieläkin vinhemmin. Näkyvyyttä yritykselle saa muun muassa yrityslahjoilla mutta mikään ei ole niin tärkeää, kuin kasvokkain tapahtuva kommunikointi. Erityisesti pienellä paikkakunnalla verkostojen luominen on elintärkeää.

Jaa tietoa ja saa huomiota

Jos ja kun tienoillesi pystytetään jonkin asteen markkinat, yrittäjäpäivät, näyttelyt tai vaikkapa kilpailut, on firmasi hyvä saada näkyvyyttä näissäkin heinissä. Näin etenkin, jos tilaisuudesta tiedotetaan tehokkaasti. Ottaessasi osaa järjestelyihin, kannattaa sinun ottaa osaa myös tilaisuuden mainostamiseen, jotta kansaa saapuisi paikalle sinunkin yritystäsi ihailemaan.Suomi on messujen maa. Hyödyllisten toimien kannattaminen on mainontaa myös omalle yrityksellesi. Vaikka tietyt messut tai päivät eivät olisikaan osa omaa toimeasi, niin kannustamalla muiden asiaa, tulet huomioiduksi yhteisöissä, jotka eivät muutoin olisi huomanneet mahtavaa tuotettasi tai palveluasi, jota ilman he eivät pärjäisi enää päivääkään. Kannattaa ennakkoluulottomasti vierailla esimerkiksi Pohjanmaan Peltopäivillä, vaikkeivät viljalajikkeet tai kasvinsuojelu olisikaan ominta alaa.