Markkinoi yritystäsi verkossa

Jos yrityksesi sijaitsee pienellä paikkakunnalla, on verkkomarkkinointiin panostaminen tärkeää. Pienillä paikkakunnilla näkyvyyttä on vaikeampi saada vaikkapa perinteisen printtimainonnan avulla, sillä asukasluvut ovat pienempiä ja todennäköisyys, että mainoksesi tavoittaa asiakkaat on alhaisempi. Nykyään palveluita ja tuotteita etsitään paljon netistä ja siksi onkin tärkeää, että yrityksesi löytyy eri hakukoneiden, etenkin Googlen avulla.

Verkossa markkinointi voi olla myös edullisempaa kuin esimerkiksi perinteisissä sanomalehdissä ilmoittelu, ja voit nopeasti ja halvalla tavoittaa enemmän asiakkaita. Lisäksi sinulla on verkossa paljon enemmän tilaa kertoa tuotteistasi, koska tila ei ole yhtä rajoitettu kuin vaikkapa sanomalehti-ilmoituksessa tai radiomainoksessa. Voit siis antaa asiakkaille paljon tietoa tuotteista, toimitusajoista, hinnoista, ehdoista ja muusta myyntisi kannalta tärkeistä seikoista.

Hyödynnä kohdennettavuus ja mitattavuus

Kun verkkomarkkinointi on hyvin pitkälti automatisoitua, vapauttaa se myös työvoimaresurssejasi ja voit panostaa enemmän aikaa esimerkiksi palveluiden parantamiseen tai muuhun liiketoimintasi kannalta tärkeään asiaan. Jos hyödynnät esimerkiksi Google Adwords-markkinoinnissasi kohdennustoimintoa, voit helposti tavoittaa lähialueidesi asiakkaat. Pysyt myös hyvin perillä siitä, mihin markkinointiin käyttämäsi eurot menevät ja kuinka paljon saat niistä tuottoa – analysointityökalujen avulla. Voit myös seurata mistä verkkosivuillesi tuleva liikenne on peräisin, kuinka kauan asiakkaat viihtyvät sivuillasi ja mistä tuotteesta tai palvelusta he ovat eniten kiinnostuneita.

Suuria yrityksiä verkossa

Moni suuri yritys toimii nykyään verkossa juuri edellä mainituista syistä. Moni tuote, joka aiemmin hankittiin paikallisista myymälöistä, ostetaan nykyään netistä. Esimerkiksi vaatteiden nettikauppa on kasvanut valtavasti ja yksi suurimmista vaatteita myyvistä verkkokaupoista on Zalando, joka myy nettikaupassaan vaatteita, asusteita ja kenkiä sadoilta eri merkeiltä. Myös kirjoja ostetaan paljon netistä. Pohjoismaiden suurin verkkokirjakauppa Adlibris toimittaa kirjoja nopeasti ympäri Suomen. Viihdettäkin hankitaan yhä enemmän netistä.